Oppgradering av uteområdet

Denne uka kjørte de første maskinene inn i barnehagen vår. De skal starte på et nytt stort uteprosjekt som vi har gledet oss masse til!

Det er vår faste leverandør Trigonor som skal pusse opp og spesialtilpasse uteområdet vårt helt etter vår bestilling. Fra før vi har borgen som Triginor har laget til oss på bestilling, samt levert hele nedre lekeplass. Vi er veldig fornøyde med arbeidet som de leverer, og gleder oss til resultatet av dette også.

De startet med å utbedre sandkassen foran. Den har begynt å bli litt råtten og behøvde å byttes ut. Samtidig med dette legger vi platting foran Filiokus, samt monterer en pergola over sandkassen for skygge og visuell pynt. Det blir også laget et gjørmekjøkken i tilknytning til sandkassen. 

Deretter skal de legge asfalt rundt hele barnehagen, slik at barna kan få større område å sykle rundt på de nye syklene som vi kjøpte inn i våres. Brannsikkerthels messige er dette også en fordel, da det er rømningsveien for alle sovevognenen bak. 

Det skal komme et gjerde, som skal dele utelekeplassen i to. Dette har vært et ønske siden barnehagen åpnet, mtp at området er veldig uoversiktelig når kun en avdeling er ute og ikke nok ansatte på alle hjørner. Dette er også en fordel når småbarna skal sove, de vil da ikke blir forstyrret av storebarn som er ute og leker samtidig. 

Den lille sandkassen bak skal byttes ut med ny, og det blir også montert opp et lite lekehus ved siden av den for å skape et lekemiljø på denne siden. Vi håper at denne plassen skal bidra til familielek der språk og samspill skal stå i sentrum. 

Til sist skal vi planere ut et areale for et fremtidig drivhus. Dette skal stå helt inntil Kirkeveien bak barnehagen for optimalt sollys og mest i ly fra leken til barna. 

Vi håper disse oppgraderingene vil falle i smak, og vi tror at barna kommer til å bli veldig fornøyde!